Agro Natura is reispartner van Vogelbescherming Nederland

Hieronder vind je een opsomming van vogelreizen in Polen, Oderdelta en Slonsk.
In de reiskalender vind je een overzicht van alle reizen waarvoor al een vaste reisdatum is gepland.

In Noordwest Polen, veel dichter bij Nederland, vind je ook een aantal hele interessante vogelgebieden: Oderdelta en het Uscje Warte Nationaal Park, ook wel bekend als Slonsk.

De Oderdelta staat bekend om de grootste populatie zee-arenden van Europa. Zowel in het voorjaar als het najaar is de kans groot deze rovers van dichtbij te zien.

Het Uscje Warte Nationaal Park ligt iets zuidelijker. Hier stroomt de rivier de Warta in de rivier de Oder. In het voorjaar zijn grote delen van het gebied overstroomd en dan ook een waar paradijs voor watervogels. Ook kraanvogels voelen zich er thuis.

Duitsland/Polen: Grote trap, Zeearenden en Kraanvogels

Duitsland/Polen: Grote trap, Zeearenden en Kraanvogels

vogelreis, groepsreis, 6 dagen

Deze vogelreis bezoeken we in oostelijk Duitsland het Havelland, noordwest van Berlijn. Het is een gebied waar nog Grote Trappen voor komen en zich in het najaar duizenden Kraanvogels ophouden. Ook bezoeken we de Oderdelta, net over de grens in Noordwest Polen, het gebied met de hoogste dichtheid aan Zee-arenden in Europa. Lees verder ...

Polen/Duitsland: Slonsk, Oderdelta en Havelland

Polen/Duitsland: Slonsk, Oderdelta en Havelland

vogelreis, groepsreis, 8 dagen

De Oderdelta in Noordwest Polen is een ongeveer 13.000 km² grote lagune in Polen en Duitsland. De Lagune is één van de belangrijkste rust- en foerageerplaatsen voor trekvogels op de West-Palearctische trekroute. Aan de Poolse zijde van de Oderdelta bevindt zich de grootste concentratie Zeearenden van Europa. Momenteel zijn er 150 broedparen in de Oderdelta, een ...