Agro Natura probeert haar reizen bewust minder milieubelastend te maken. Dit doen we o.a. door niet te vliegen. Maar ook voor de maaltijden tijdens de reis proberen we met dit streven rekening te houden. Als we zelf koken gebruiken we zoveel mogelijk biologische ingrediënten en eten we weinig vlees.

Polen
In Polen wordt er veelal bij particulieren overnacht. Als je aan het eind van de dag bij je accommodatie aan komt, staat er een heerlijke warme maaltijd voor je klaar, die soms nog op een prachtige keramieken en houtgestookt fornuis is gekookt.
Een deel van de ingrediënten voor de maaltijden komt vaak nog van eigen land, dit betekent overigens niet dat het ook altijd biologisch is.
Meestal bevatten de maaltijden bij Poolse families vlees, maar wanneer je liever vegetarisch eet is dat geen probleem, mits je het bij boeking al hebt doorgegeven.
‘s Ochtends krijg je een stevig ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. Thee en/of koffie voor onderweg neem je in een zelf meegebrachte thermos mee.

Engeland, Schotland en Noorwegen
In Engeland, Schotland en Noorwegen maken we met onze groepsreizen veelal gebruik van een gezellige cottage of knusse hytte (Noorwegen) en wordt er door de reisleiding voor ons gekookt.
De reisleiding zal zoveel mogelijk met biologische ingrediënten koken, mits ze relatief makkelijk op de lokale markt verkrijgbaar zijn. Ook vinden we het leuk om met lokale producten te koken.
Uiteraard wordt er met speciale diëten rekening gehouden.