In Engeland wandelen we de 300km lange Coast to Coast Walk, niet in één keer, maar opgeknipt in 3 mooie zelfstandige etappes van elk ruim een week.
Elke reis verblijven we in een gezellige cottage of een statig landhuis, waar onze kok/chauffeur heerlijk voor ons kookt en de logistiek rond het wandelen verzorgt. We hoeven dus niet elke dag te verplaatsen. Het is geen probleem om het eens een dagje rustig aan te doen.

The coast to coast walk, één van de populairste lange afstandswandelingen in Engeland, werd voor het eerst gelopen en beschreven door Alfred Wainwright in 1972. Velen zijn daarna gevolgd, vaak met het bekende boekje van Wainwright in de hand, een handgeschreven reisgidsje, boordevol pentekeningen van het landschap met verhelderende schetsjes en kaartjes.
De tocht begint aan Ierse zee, de westkust van Engeland bij St. Bees Head en eindigt aan de oostkust, de Noordzee, bij Robin Hood’s Bay. Onderweg kom je door drie van de mooiste nationale parken van Engeland, die landschappelijk totaal verschillend zijn.

Eerst wandel je door het Lake District, een bergachtig gebied met toppen tot 900 meter, met daartussen de grootste meren van Engeland.
Daarna komen de Yorkshire Dales, een heuvelachtig gebied met groene beekdalen, doorsneden met ontelbare stapelmuurtjes en af en toe een pittoresk dorpje.
Het laatste deel van de tocht, de North York Moors, bestaat uit grote hoogveen-vlakten met in het najaar paarse heidevelden en statige bossen, met hier en daar een oude burcht, fort of restant uit de Romeinse tijd. Tegen het einde van de tocht nader je de kust met steile kliffen en vissersdorpjes.

In de reiskalender zie je wanneer welke etappe gepland staat.

Engeland: Het Lake District, Coast to Coast Walk, deel 1

Engeland: Het Lake District, Coast to Coast Walk, deel 1

wandelreis, groepsreis, 10 dagen

Door het Lake District volgen we één van Engelands meest afwisselende lange-afstand-paden, Wainright’s 300km lange Coast to Coast walk. We beginnen aan de Ierse Zee, waar we hoog boven de klippen een mooi kustpad volgen, om daarna al snel het populairste nationaal park van Engeland in te duiken, het Lake District, in het graafschap Cumbria. Het Lake ...

Engeland: Yorkshire Dales, Coast to Coast Walk, deel 2

Engeland: Yorkshire Dales, Coast to Coast Walk, deel 2

wandelreis, groepsreis, 9 dagen

Door de Yorkshire Dales volgen we één van Engelands meest afwisselende lange-afstand-paden, Wainright’s 300km lange Coast to Coast walk. In de Yorkshire Dales hebben de natuur en de mensen samen een bijzonder landschap van immense schoonheid en karakter gecreëerd. We komen er de mooiste kalksteen-landschappen in het Verenigd Koninkrijk tegen, in de vorm van rotspartijen en ...

Engeland: North York Moors, Coast to Coast Walk, deel 3

Engeland: North York Moors, Coast to Coast Walk, deel 3

wandelreis, groepsreis, 9 dagen

Door de North York Moors volgen we één van Engelands meest afwisselende lange-afstand-paden, Wainright’s 300km lange Coast to Coast walk. We wandelen door heuvelland met uitgestrekte venen en heidevelden. Ons pad over de moors voert langs oude eenzame grensstenen, kruisen en rotspartijen. Maar we komen ook door bossen en langs snelstromende beken. We eindigen met een ...