Onderaan vind je een beschrijving van de sneeuwwandelreizen

Dagen wandelen in een ongerept sneeuwlandschap zonder een mens tegen te komen, dat is mogelijk op de Hardangervidda in Noorwegen. Dit gebied ligt voor het grootste deel boven de boomgrens en is in de winter bedekt met een dik pak sneeuw. De ongerepte sneeuwwoestijn zorgt voor prachtige winterplaatjes. Sneeuw wandelen is een heerlijke activiteit, waarbij je geestelijk helemaal tot rust komt en soms de uitdaging aan moet gaan met jezelf en de elementen.

Elke winter organiseer ik één of meer tochten op de hardangervidda, waarbij we met sneeuwschoenen aan, een zwerftocht maken. We kamperen in de sneeuw of overnachten in eenvoudige berghutjes. De tochten zijn pittig, je moet kunnen afzien, maar met een goede conditie goed te doen.
De zwaarte heeft vooral te maken met de conditie van de sneeuw en met het weer. Bagage wordt meegenomen op de rug en in sleetjes.

Als je wilt genieten van sneeuwschoenlopen in de ruige natuur, maar liever niet met een zware rugzak, is er voor jouw de reis ‘Noorwegen light’. Je komt bij deze reis gewoon elke avond terug in dezelfde hut. Vanuit deze heerlijke, knusse Noorse hytte, ga je een week lang sneeuwwandelen.

Een groep kan bestaan uit 2 tot 8 personen en je sneeuwschoenen zijn inbegrepen.

Noorwegen: sneeuwwandelen vanuit een knusse blokhut

Noorwegen: sneeuwwandelen vanuit een knusse blokhut

sneeuwwandelreis, groepsreis, 10 dagen

We ervaren de ruige Noorse natuur in de winterse sneeuw, en hebben daarnaast ook het gemak van een eenvoudige maar comfortabele blokhut waar ’s avonds het haardvuur lekker knispert. We verblijven de hele week in deze rustig gelegen Noorse hytte, en ondernemen vanuit hier, afwisselende en uitdagende dagtochten, meestal buiten de gebaande paden. We gaan niet ...

Noorwegen: pittige sneeuwwandeltrektocht Hardangervidda

Noorwegen: pittige sneeuwwandeltrektocht Hardangervidda

pittige sneeuwwandeltrektocht, groepsreis, 10 dagen

Tijdens deze zeer avontuurlijke tocht gaan we op sneeuwschoenen de Hardangervidda ontdekken, de grootste ‘hoogvlakte’ van Europa, in Noorwegen. De term hoogvlakte betekent niet dat het louter een vlak gebied is. Het is juist ruig en onherbergzaam, maar heeft geen hoge onbereikbare toppen. We houden ons niet aan een vaste route, maar maken een .. Lees ...