Als ik in Polen ben, verblijf ik meestal op een gezellige boerderij in het dorpje Wolka Karkowska. Omdat ik hier al sinds eind jaren tachtig kom voel ik me er echt thuis en één met de dorpsbewoners.

De boerderij bestaat uit een knus houten huisje, waar vroeger de boeren familie woonde.

Het is nog bijna helemaal authentiek, met een hout gestookt keramieken fornuis en enkele ouderwetse houten bedbanken. Tot voor kort haalde je het water buiten uit de put en bestond het sanitair uit niets meer dan een buitentoilet. Tegenwoordig maakt een piepklein badkamertje het verblijf wat behaaglijker.

Naast het houten boerderijtje staat de grote schuur. Met de mensen uit het dorp is deze  omgebouwd tot een eenvoudig, doch comfortabel verblijf voor ongeveer 20 gasten. Naast de 2- en 3-persoonskamers met douche en toilet, is er een grote ouderwetse keuken. Hier bereiden Halina en Anja, twee vrouwen uit het dorp, heerlijke Poolse maaltijden voor de gasten, vaak met groenten uit eigen tuin of door hen zelf ingemaakt.

Er is ook een ruime eetkamer met een open haard en gezellige zithoek.

Ach, kijk zelf maar, mijn dochter neemt u graag mee voor een rondleiding.

De boerderij heeft plaats voor zowel groepen als individuele gasten en is een prima uitvalsbasis om de prachtige omgeving met moerassen, meren, rivieren en bossen te verkennen. Wandelen, fietsen, kanoën, alles is mogelijk. Kano’s en fietsen staan voor u klaar.

Ook is de boerderij een ideale locatie om seminars, workshops of cursussen te geven. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u met mij contact opnemen.