Ik ben Rikus Hulscher en de persoon achter Agro Natura.

In 1988 kwam ik voor het eerst in Noordoost Polen. Ik raakte onmiddellijk verslingerd aan de prachtige en ongerepte natuur en aan de gastvrijheid van de boerenbevolking. Sindsdien ben ik er vele malen terug geweest en verblijf regelmatig lange periodes in een gezellige ouderwetse boerderij bij het dorp Wolka Karkowska.

Ik ken de prachtige omgeving, met haar meren, moerassen en bossen, op mijn duimpje en heb een warm en vriendschappelijk contact met de bevolking. Door mijn grote kennis van het gebied werd ik regelmatig gevraagd om natuurreizen te organiseren voor reisorganisaties.

Zodoende organiseer en begeleid ik al vele jaren een gevarieerd aanbod van reizen in dit mooie gebied, dat herinneringen oproept, aan de flora, fauna en sfeer van Nederland in de jaren 50. Ik werk samen met de mensen uit de omgeving. Ze verzorgen bv logies op hun eigen boerderij, verzorgen de maaltijden of fungeren als gids of chauffeur.

’s Winters verleg ik mijn werkterrein naar Noorwegen. Ik organiseer daar voor kleine gezelschappen, uitdagende sneeuwwandel- en langlauftochten in immens uitgestrekte en onherbergzame natuurgebieden, ver weg van de bewoonde wereld.