De Hardangervidda in Noorwegen is een uitgelezen gebied om dagen lang te langlaufen, zonder een mens tegen te komen. Het ligt voor het grootste deel boven de boomgrens en is in de winter bedekt met een dik pak sneeuw. Het is een prachtig, ongerept gebied zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Een ideaal gebied dus om cross-country te langlaufen.

Elke winter organiseer ik één of meerdere langlauftochten op de Hardangervidda. We kamperen in de sneeuw of overnachten in eenvoudige berghutjes. We gaan niet via de bestaande loipes, maar zoeken met GPS en kaartmateriaal onze eigen weg.
Bagage wordt meegenomen op de rug en in sleetjes. Langlaufervaring is bij deze tochten vereist. De tochten zijn pittig. Een goede conditie is vereist en je moet ook kunnen afzien, zeker als het weer (weer) eens tegen zit.

Er kunnen maximaal 5 deelnemers per groep mee.

Noorwegen: Hardangervidda, pittige toerlanglauftocht voor avonturiers

Noorwegen: Hardangervidda, pittige toerlanglauftocht voor avonturiers

pittige langlauftrektocht, groepsreis, 10 dagen

Tijdens deze zeer avontuurlijke tocht gaan in Noorwegen we op cross-country langlaufend de Hardangervidda ontdekken, de grootste ‘hoogvlakte’ van Europa. De term hoogvlakte betekent niet dat het louter een vlak gebied is. Het is juist ruig en onherbergzaam, maar heeft geen hoge onbereikbare toppen. We houden ons niet aan een vaste route, maar maken een zwerftocht, ...