Fietsreizen
Bij individuele fietsreizen kun je je eigen eigen fiets meenemen, of een fiets huren.
Deze huurfietsen zijn meestal toerfietsen met veel versnellingen. Ze zijn uitgerust met kabelslot, fietspomp en bagagedrager. Er zijn ook kinderfietsen en kinderzitjes te huur.
Voor het zelf vervoeren van je bagage op de fiets, zorg je zelf voor fietstassen. Als je dat niet wilt, wordt bagagevervoer geregeld. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor bandenplakspullen en een fietsreparatiesetje.

Kanoreizen
Bij reizen met slechts één kanodag, is de kanohuur en het kanovervoer standaard bij de reissom inbegrepen. Er wordt gebruik gemaakt van stevige tweepersoons canadese kano’s. Indien gewenst, kunnen er ook degelijke kajaks geregeld worden. Je krijgt een waterdicht tonnetje en/of waterdichte zak mee om jouw belangrijkste spulletjes veilig in weg te stoppen.

Bij meerdaagse kano kampeerreizen kun je aangeven of je een kano huurt, of zelf meeneemt. Hetzelfde geldt voor de kampeeruitrusting.
Een kampeeruitrusting bestaat uit een tent, gasbrander, pannenset, borden en bestek. Een slaapzak en slaapmatje neem je altijd zelf mee.

Winterreizen
Bij de winterreizen in Noorwegen is de huur van een sneeuwwandeluitrusting standaard bij de reissom inbegrepen. Wanneer je (crosscountry) gaat langlaufen kun je aangeven of je zelf je materiaal mee neemt, of dat je het wilt huren.
Bij de zwaardere langlauftrektochten, waarbij we ver van de bewoonde wereld zijn, is de kwaliteit van het materiaal erg belangrijk. Tijdens de kennismakingsavond, zul je je materiaal daarom voor de zekerheid moeten laten zien.
Winterslaapzakken kunnen worden gehuurd. Een winterproof slaapmatje neem je zelf mee.