Agro Natura draagt kleinschalig toerisme een warm hart toe. Daarom maken we veelal gebruik van accommodaties bij (ecologische) boeren of andere particulieren, of zoeken we een mooi gelegen landhuis, cottage of hytte voor onze groepsreizen. Een enkele keer wordt er overnacht in een eenvoudig pension.

Polen
In Polen slapen we veelal bij particulieren, zowel met onze groepsreizen als individuele reizen.

Sommige particulieren hebben speciale kamers ingericht voor hun gasten, soms zelfs met eigen douche en toilet, maar het komt ook voor dat men speciaal een kamer voor je vrij maakt (bijvoorbeeld van de kinderen) en dat er dan gebruik gemaakt wordt van hetzelfde sanitair als de familie des huizes. Uiteraard zijn bedden voorzien van al het nodige beddengoed en krijg je een handdoek.

De gastfamilies waar je verblijft spreken Pools, maar vaak is er wel een familielid die enkele woordjes Engels, Frans (meestal een zoon of dochter) of Duits (opa en oma) spreekt. Je zult merken dat taal geen fundamenteel probleem vormt op reis, omdat je verblijf volledig voor je is geregeld, men op de hoogte is van je komst en eventuele speciale (dieet)wensen zijn doorgegeven. Het voegt juist iets toe aan de charme van de reis. Je zult het verblijf en de gastvrijheid van een boerengezin, veel meer waarderen dan een onpersoonlijk hotel.

Engeland, Schotland en Noorwegen
In Engeland, Schotland en Noorwegen organiseren we groepsreizen voor kleine gezelschappen tot 9 personen. In deze landen zoeken we altijd een gezellige cottage, rustiek landhuis of typische hytte (Noorwegen) en wordt er meestal voor de groep gekookt door de reisleiding. Meehelpen mag, maar hoeft niet.