Klik hier om direct naar de reizen in Northumberland te gaan.

Northumberland is de meest noordelijke provincie van Engeland en tevens ook de dunst bevolkte.

In Northumberland maken we een prachtige en zeer gevarieerde wandelreis gaat langs de grens van Engeland en Schotland. We wandelen zowel door Northumberland in Engeland als door het Schotse Scottish Borders. Het gebied heeft een roerig verleden en veel restanten zijn daarvan nog terug te vinden in de vorm van ruïnes van oude spookkastelen en abdijen. Het landschap lijkt verweven met het woelige verleden en voert ons, soms over oude Romeinse wegen, langs eindeloze heidevelden en boven steile kliffen aan de kust, maar ook door vriendelijke dalen begroeid met uitbundig bloeiende gaspeldoorn, door bloemrijke bossen, langs heggen en muurtjes en door een heuse waddenkust.

We volgen er hoofdzakelijk de St. Cuthbert´s way, een ‘pelgrimsroute’ welke begint in het Schotse Melrose en via de Cheviot Hills in het Northumberland National Park naar de kust loopt. De tocht eindigt op Holy Islands, waar we al wadlopend zullen aankomen.

In de reiskalender vind je een overzicht van alle groepsreizen waarvoor al een vaste reisdatum is gepland.

Engeland/Schotland: Scottish Borders and the Cuthbert's Way

Engeland/Schotland: Scottish Borders and the Cuthbert’s Way

wandelreis, groepsreis, 9 dagen

Een prachtige en gevarieerde wandeling op de grens van Schotland en Engeland. We volgen enkele dagen de Cuthbert’s Way, een pelgrimsroute van het Schotse Melrose naar Holy Island voor de oostkust van Northumberland. Ook wandelen we over het kustpad boven de kliffen van St. Abb’s Head en bezoeken we de Farne Islands, bekend om hun ...