Hieronder vind je een opsomming van alle wandelreizen in Telemark.

Telemark is een provincie in het zuiden van Noorwegen welke zich uitstrekt vanaf de kust tot ver op de Hardangervidda in het binnenland. De Hardangervidda, op haar beurt, ligt weer midden in het breedste zuidelijke deel van Noorwegen.
De provincie (fylke in het Noors) heeft haar naam gegeven aan de ski-stijl Telemarken, een skitechniek waarbij je met losse hak (zoals bij langlaufski’s), sierlijke bochten kunt maken tijdens de afdaling.
Ook in het schansspringen komt de term Telemark-landing voor, de landing waarbij je extra ver doorbuigt met één been, een techniek die meer punten oplevert bij de jury.

Wij organiseren in Telemark vooral sneeuwwandelreizen.

In de reiskalender vind je een overzicht van alle groepsreizen waarvoor al een vaste reisdatum is gepland.

Noorwegen: sneeuwwandelen vanuit een knusse blokhut

Noorwegen: sneeuwwandelen vanuit een knusse blokhut

sneeuwwandelreis, groepsreis, 10 dagen

We ervaren de ruige Noorse natuur in de winterse sneeuw, en hebben daarnaast ook het gemak van een eenvoudige maar comfortabele blokhut waar ’s avonds het haardvuur lekker knispert. We verblijven de hele week in deze rustig gelegen Noorse hytte, en ondernemen vanuit hier, afwisselende en uitdagende dagtochten, meestal buiten de gebaande paden. We gaan niet ...

Noorwegen: wandelen op de Hardangervidda

Noorwegen: wandelen op de Hardangervidda

wandelreis, groepsreis, 10 dagen

We ervaren de ruige Noorse natuur van de Hardangervidda vanuit een eenvoudig maar knus blokhutje. Om er te komen is het een pittig dagje lopen. Maar daarna kunnen we het zo licht of zwaar maken als we zelf willen en is het één en al genieten in een omgeving zonder gebaande paden en waar niet ...