Elke reisorganisatie moet volgens de wet een vorm van reisgarantie hebben, wat inhoudt dat de consument geld terug krijgt mocht de organisatie failliet gaan voor de reis volledig is uitgevoerd.
Wanneer u een reis boekt bij Agro Natura, zal Agro Natura gebruik maken van STO-Garant.

Maar Agro Natura ontwikkelt ook veel reizen voor andere reisorganisaties, clubs of (natuur)verenigingen. Sommige van deze reizen kunnen ook op deze site vermeld staan, alsmede de organisatie(s) waar de reis geboekt kan worden. Agro Natura ontwikkelt alleen reizen voor reisorganisaties die de reisgarantie goed hebben geregeld.

Bekende garantieregelingen waarbij reisorganisaties kunnen zijn aangesloten zijn:

STO-GarantSTO Garant is een hele sympathieke garantieregeling, ook betaalbaar voor de kleinste reisorganisaties. Bij deze regeling betaalt u niet rechtstreeks aan de reisorganisatie, maar op een zogenaamde derdengeldenrekening die beheerd wordt door de organisatie Certo Escrow, een door de Nederlandse bank gecontroleerde instelling. Pas nadat u terug bent van uw reis worden de reisgelden aan de reisorganisatie overgemaakt.
Garantieregelingen hebben vaak kleine lettertjes met uitzonderingen die pas duidelijk worden wanneer een organisatie failliet gaat en niet alle reisgelden blijken te worden gerestitueerd.
STO Garant is een garantieregeling waarbij u zekerheid heeft dat uw reisgelden zijn veilig gesteld, omdat u niet rechtstreeks aan de reisorganisatie maar via het platform van STO-Garant betaalt.

ggtoDe letters GGTO staan voor Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. De aangesloten touroperators werken zelfstandig en zijn gespecialiseerde direct-sellers. Zij verkopen hun reizen onder eigen naam rechtstreeks aan hun klanten, zonder tussenkomst van derden. Daarnaast zijn zij gevestigd in Nederland en richten zij zich voornamelijk op de Nederlandse markt.

sgrSGR is misschien wel het bekendste garantiefonds, waar vooral de grotere spelers in de reiswereld bij zijn aangesloten. Voor kleine reisorganisaties is het vrij moeilijk om bij dit fonds aansluiting te vinden omdat de hoge financiële toelatingseisen vaak niet in verhouding staan met de lagere omzet van kleine organisaties.
Het fonds geldt niet voor buiten Nederland wonenden. Ook keert het fonds niet uit aan organisaties/scholen etc. die voor hun leden/studenten/scholieren een (studie)reis hebben ingekocht.