Elke reisorganisatie moet volgens de wet een vorm van reisgarantie hebben, wat inhoudt dat de consument geld terug krijgt mocht de organisatie failliet gaan voor de reis volledig is uitgevoerd.

Garantie geregeld: STO Garant
STO-GarantOm te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Agro Natura gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (STO-Garant). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. Bij elk (reis)aanbod van Agro Natura op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke
voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De werking
Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Agro Natura, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Agro Natura.
Mocht Agro Natura voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Boeken via een andere reisorganisatie
Maar Agro Natura ontwikkelt ook veel reizen voor andere reisorganisaties, clubs of (natuur)verenigingen. Sommige van deze reizen kunnen ook op deze site vermeld staan, alsmede de organisatie(s) waar de reis geboekt kan worden. Agro Natura ontwikkelt alleen reizen voor reisorganisaties die de reisgarantie ook goed hebben geregeld.

Andere bekende garantieregelingen waarbij reisorganisaties kunnen zijn aangesloten zijn:

ggtoDe letters GGTO staan voor Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. De aangesloten touroperators werken zelfstandig en zijn gespecialiseerde direct-sellers. Zij verkopen hun reizen onder eigen naam rechtstreeks aan hun klanten, zonder tussenkomst van derden. Daarnaast zijn zij gevestigd in Nederland en richten zij zich voornamelijk op de Nederlandse markt.

sgrSGR is misschien wel het bekendste garantiefonds, waar vooral de grotere spelers in de reiswereld bij zijn aangesloten. Voor kleine reisorganisaties is het vrij moeilijk om bij dit fonds aansluiting te vinden omdat de hoge financiële toelatingseisen vaak niet in verhouding staan met de lagere omzet van kleine organisaties.
Het fonds geldt niet voor buiten Nederland wonenden. Ook keert het fonds niet uit aan organisaties/scholen etc. die voor hun leden/studenten/scholieren een (studie)reis hebben ingekocht.